آمادگی جسمانی
قسمت اول ۱
- آمادگي جسماني مهمترين بخش از تمرين است.
۲- در چهارچوب كلي به شكل هرم:
اول جسماني، سپس تكنيک، تاكتيک، آمادگي رواني و تئوري لازم است.
۳- آمادگي جسماني متشكل از:
قابليت هاي قدرت- سرعت- توان- هماهنگي- چابكي- انعطاف پذيري- واكنش و تعادل مي باشد.
٤- آمادگي جسماني، آمادگي انرژي عضلاني است.
٥- دو عامل در آمادگي جسماني مهم است: الف) انجام آزمون هاي ويژه و يافتن نياز ويژه ب) تمرين هاي ويژه
قسمت دوم
۱- در تمرينات واليبال نبايد به حجم عضلات توجه كرد، بلكه بايد به افزايش قدرت توجه كرد.
۲- توان مساوي است با ترکيب قدرت و سرعت كه يک واليباليست احتياج دارد. ۳
- سيستم انرژي در قديم ۹٠درصد غير هوازي و ۱٠درصد هوازي بوده است.
٤- در واليبال مدرن به دليل سرعت بالا انرژي بيشتري مصرف مي شود. ٥٠ درصد هوازي ٥٠ درصد غير هوازي مي باشد. ٥- دويدن هاي طولاني باعث ارتقاء سيستم غير هوازي مي شود.
قسمت سوم
۱- تمرين ۳ قسمت دارد: الف) گرم كردن ب) بدنه تمرين ج) سرد كردن
۲- گرم كردن عمومي ٥ دقيقه. گرم كردن تخصصي ۱٠ دقيقه
۳- امتيازات گرم كردن: الف) آسيب را كم مي كند. ب) از محيط آگاهي مي دهد. ج) مفاصل را روان تر مي كند. د) سوخت و ساز بدن را به جريان مي اندازد. و) مواد داخل مفاصل رقيق تر مي شود. ز) چسبندگي عضلات كمتر و روان تر مي شود. ه) از لحاظ رواني آماده تر مي شويم.
٤- بدنه تمرين شامل ٥ قسمت است: الف) تنوع ب) استراحت كافي ج) رعايت تفاوت فردي ه) طراحي و اجرا و) متناسب با نيازها ٥- سرد كردن شامل تمرينات كششي كه موجب افزايش انعطاف پذيري است، مي باشد.
در اسپرينگ فيلد ، دکتر ت آ هالاستيد با مشاهده بازي ، ميني تونت را به واليبال تغيير نام داد : زيرا قصد اساسي او از بازي کردن فرستادن و برگشت دادن ( رد و بدل کردن ) توپ از روي توراست که کلمه واليبال در معنا اين نيت را مشخص مي سازد با اينکه در آغاز ورزش سالني بود و در محلهاي سر پوشيده بازي آن انجام مي شد و اساسا براي فعاليتهاي سر گرم کننده پيشه ورا ن و تجار اختصاص يافته بود ولي کم کم به زمين هاي رو باز کشيده شد و به عنوان يک ي از فعاليت هاي جالب توجه تابستاني در آمد و بشدت تعقيب مي شد در آغا براي بازي واليبال قوانين خاصي تدوين نشده بود هر فرد و در هر کشوري بر ميل خود و به طريق مختلف با توپ بازي مي کردند رفته رفته واليبال د رمناطق و نواخي مختلف جهان گسترش مي يافت .
همچنان که هرابداع و اختراعي د رآغاز با نواقص همراه بود به مرور زمان تکميل و رفع نواقص مي شد . ، واليبال نيز از اين قاعده مستثني نبود وکم کم قوانين براي اين بازي وضع شد وروشها و حرکات تکنيکي جايگزين حرکات قبلي گرديد .
درسال 1900 پذيرفته شد که امتيازات هر ست بازي 21 پوان باشد
در سال 1912 سيستم چرخش به تصويب رسيد .
درسال 1917 پذيرفته شد که ست بازي 15 پوان (امتياز) باشد
.درسال 1981 تعداد بازيکنان هر طرف زمين 6 نفر پيشنهاد شد که مورد قبول عامه قرار گرفت
در سال 1921 موافقت شد که هرتيم با سه ضربه توپ را به طرف ديگر بفرستد
درسال 1923 اندازه زمين بازي 9*18متر تعيين شد .
به مرور در سالهاي بعد، قوانين فراواني براي اين بازي وضع شدوبسياري از قوانين قبلي نيز تغييراتي حاصل شد که هنوز هم اين تغييرات (سال0 200) ادامه دارد و هر چهر سال يکبار در کنگره بين المللي واليبال تغييراتي در قوانين بازي به تصويب مي رسد ودر آخرين کنگره جهاني که در سال 1998 ميلادي (سال 1377شمسي ) همزمان با برگزاري چهاردهمين دوره مسابقات واليبال جهاني مردان وسيزدهمين دوره زنان در ژاپن برگزار شد با تصويب وتغيير قوانين مانند روش امتياز گيري با بردرالي ، امتيازات 25 براي ست هاي اول ، دوم ، سوم و چهارم و امتيازات 15 براي تست پنجم و همچنين تصويب بازيکن دفاعي ليبرو ، به کاربردن روش جديد مجازات ها وتصويب با پازدن توپ در کنگره قبلي که همه اين قوانين جديد دگرگوني و هيجان فراواني دربازي واليبال بوجود آورده است.
اولين کشور خارجي که واليبال را پذيرفت کشور کاناد ابه سال 1905 کوبا ، 1909 به پورتريکو ، 1910 به فيليپين ، 1912 به اوروگوئيه ، 1913به چلين و 1917 به ژاپن وبه تدريج از سال 1914 به بعد توسط سربازان قواي آمريکاو مستشاران و اشخاص ديگر ، به کشورهاي اروپايي از قبيل فرانسه ، چکسلواکي ، لهستان ، شوروي وبلغارستان وساير کشورهاي معرفي شد و تعميم يافت ولي به سبب بيگانه بودن اين ورزش براي اروپائيان ، درابتدا امر قبول آن به کندي صورت مي پذيرفت
فرانسه ، چکسلواکي و لهستان سه کشوري بودند که قبل از ديگران اقدام به تشکيل فدراسيون ملي واليبال در کشور خود نمودند .
ورزش واليبال حدود سال 1299 توسط جناب آقاي مير مهدي ورزنده ، استاد بزرگ ورزش به ايران آورده شد. بازي واليبال در ايران در ابتداي امر داراي قواعد خاصي نبود و به شکلهاي مختلف ، آن را بازي مي کردند . ليکن در سال 1352 با استفاده از ترجمه مجلات خارجي ، مقرراتي که در آن زمان در کشورهاي ديگر اجرا مي شد در ايران نيز تا حدودي از آن پيروي گرديد . تمرينات واليبال در سه محل بطور جدي و مستمر شروع و دنبال شد . اين سه محل عبارت بود از : دارالمعلمين ورزش ، کلوپ شايسته يا اجتماعيون ، کوپ ورزش کالج البرز.
در سال 1318 اولين دوره مسابقات واليبال قهرماني ايران همزمان با ساير مسابقات رشته هاي ورزشي برگزار شد . در ابتداي تاسيس فدراسيون هاي ورزشي يعني در سال 1324 ، واليبال و بسکتبال داراي فدراسيون مشترک بودند و تا سال 1336به همين نحوه ادامه داشت . همه ساله مسابقاتي تحت عنوان باشگاهها ، دستجات آزاد ، انتخابي ، قهرماني مدارس و دانشکدهها ي هر شهرستان و نهايتا" قهرماني کشور انجام مي گرفت . در پايان سال 1336 واليبال داراي فدراسيون مستقلي شد و آقاي امير عباس امين به سمت اولين رئيس فدراسيون واليبال منصوب گرديد.
آغاز واليبال نوين را مي توان از بدو رياست آقاي امير عباس امين و دبير فدراسيون واليبال آقاي حسين جبار زادگان ، که از مربيان لايق و با قدرت واليبال و بسکتبال بود به حساب آورد ، اعزام مربيان و داوران به کلاسهاي بين المللي ، دعوت از تيم هاي زنان و مردان خارجي به کشور و اعزام تيمهاي ملي زنان و مردان به تورنمتها و مسابقات رسمي بين المللي مانند بازيهاي آسيايي مسابقات قهرماني آسيا ، قهرماني جهان ، دانشجويان جهان ، ارتش هاي جهان ، ناشنوايان جهان ، معلولين جهان ، و را آهن هاي جهان و جاده هاي جمهوريت ترکيه و … از اهم اين فعاليتها مي باشد.
اطلاعات عمومي:
ورزش واليبال امروزه بين دو تيم و مجموعا" با 12 نفر انجام مي گيرد که در هر تيم 6 نفر در ميدان بازي به صورت 3 نفر بازيکن در قسمت عقب( چپ ، وسط و راست) و سه نفر در قسمت جلو ( چپ جلو ،وسط جلو و راست جلو ) بازي مي نمايند. بدين ترتيب هر بازيکن به منظور پوشاندن يک قسمت از ميدان درنظر گرفته مي شود.
هدف از اين بازي ضربه زدن به توپ و رد کردن آن از بالاي تور به زمين مقابل و دريافت امتياز مي باشد .
محوطه بازي واليبال در زمين سرپوشيده يا سر باز مستطيلي با ابعاد 18 متر در 9 متر مي باشد . زمين بازي به وسيله تور به دو نيمه مساوي تقسيم مي شود. در هر طرف تور و در فاصله 3 متري از آن خطي به موازات خط وسط زمين کشيده مي شود که منطقه حمله را مشخص مي نمايد . در سمت راست انتهايي هر نيمه زمين 2 خط به طول 15 سانتيمتر تا فاصله 3 متر از يکديگر منطقه سرويس را نشان مي دهد.
وسایل لازم در والیبال:
- توپ : توپ واليبال بايد کاملا" گرد ، به رنگ روشن يکنواخت ، با رويه خارجي چرم نرم مخصوص و بدون بند باشد و جداره دروني آن بايد از جنس لاستيک ساخته شود . قطر توپ 67-65 سانتيمتر و وزن آن 280-260 گرم خواهد بود .
- لباس و کفش : اعضاي هر تيم بايد از لباس يکسان استفاده نمايند و در اين رابطه بايد از پيراهن و شورت ورزشي ، کفشهاي کتاني تخت لاستيکي بدون پاشنه استفاده گردد . استفاده از کلاه يا هر گونه وسيله ديگري که ممکن است به بازيکن ديگر آسيب برساند غير مجاز مي باشد . تمام بازيکنان بايد پشت پيراهن خود شماره اي به ارتفاع 15 سانتيمتر داشته باشند . اين شماره در جلوي پيراهن بايد ارتفاع 10 سانتيمتر تکرار گردد.
- لباس بازيکنان بايد به گونه اي باشد که امکان تبادل حرارتي بدن ورزشکار به سهولت تامين گردد
"محمد تركاشوند"
اسطوره والیبال ایران در هفته پایانی مسابقات لیگ برتر به دلیل تصادف و مصدومیت از دوران بازیگری خود با عدم همراهی تیم سایپا،در نیم فصل دوم خداحافظی كرد؛اما چندی است كه وی تمرینات خود را آغاز كرده است. محمد تركاشوند،پشت خط زن اسبق تیم ملی والیبال بزرگسالان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود:پس از9 ماه كه از تمرینات حرفه ای دور بودم،حدود یك ماه است كه تمریناتم را با تیم پرسپولیس آغاز كرده ام. وی گفت:با توجه به آن كه به دلیل مصدومیت نمی توانستم تمرینات والیبالی داشته باشم، حضور مجدد و موفق در زمین والیبال پس از یك دوره استراحت مطلق كار سختی است،اما نهایت توانم را برای رسیدن به روزهای طلایی بكار گرفته ام. تركاشوند در خصوص خبر حضورش در تركیب كادرفنی تیم پرسپولیس به عنوان مربی اظهار داشت:هنوز دراین خصوص تصمیم خاصی نگرفته ام و هم اكنون تمریناتم را دنبال می كنم تا اگر توانستم خود را به اوج آمادگی برسانم ،به عنوان بازیكن در خدمت تیم پرسپولیس باشم؛در غیر این صورت در كادر فنی والیبال را دنبال می كنم.
حسن كرد ، سرگروه تيم ملي در مسابقات جهاني 1970 صوفيه نخستين فردي بود كه با وي همكلام شديم. مردي كه مطبوعات دهه 40 به وي سلطان بيگفتگوي واليبال ايران، آتشفشان خفته و ... لقب داده بودند. حسن كرد ميگويد: در مسابقات جهاني 1970 تيم ايران كه سوم آسيا بود به جاي كره جنوبي راهي صوفيه شد، شب اول مسابقات با پيكار ايران و يوگسلاوي تيم هشتم جهان بود، مسابقه ما به طور زنده در سراسر اروپا پخش شد. ما خيلي خوب ظاهر شديم ولي در «ست» پنجم كم آورديم.
اما فرداي آن مسابقه روزنامههاي بلغاري و اروپايي در باب تيم ايران قلمفرسايي كردند و نوشتند كه باور نميكنيم يك تيم آسيايي اينقدر عالي بازي كند. متاسفانه مينيسك زانويم آسيب ديد و نتوانستم تيم ملي را تا آخر مسابقات همراهي كنم.
كرد درباره تيم ملي كنوني ايران ميگويد: متاسفانه هيچ شناختي از بازيكنان فعلي ندارم چون به قول معروف گندم خورديم و از بهشت بيرون شديم. من حتي در تلويزيون هم مسابقات واليبال را تماشا نميكنم ولي اميدوارم بچهها موفق شوند.
حسين معدني ، كاپيتان و پاسور تيم ملي در مسابقات جهاني 98 در ژاپن نيز ميگويد: تيم ايران به دليل حضور جواناني چون بهنام محمودي، محمد تركاشوند، پيمان اكبري و امير حسيني يك تيم طلايي به حساب ميآمد كه با حضور در مسابقات جهاني استارت حرفهاي شدن را زد و در بازي با آرژانتين آگوستا رئيس وقت فدراسيون جهاني از بهنام محمودي تعريف كرد.قوانين تازه عوض شده بود و ما با تيمهاي بزرگ دنيا فاصله داشتيم.
سرمربي كنوني تيم ملي ميافزايد: در حال حاضر از لحاظ ميانگين قد ي بالاتر آمدهايم، باشگاههاي ما حرفهايتر شدهاند، در آن زمان ما هفتهاي 3 روز تمرين ميكرديم اما اكنون هر روز 7ـ6 ساعت تمرين ميكنيم. ورزشكاران وقت ميگذارند و نگاه حرفهاي به ورزش واليبال دارند.
معدني درباره پيشبيني نتيجه در مسابقات جهاني ايتاليا كه از روز دوم مهرماه آغاز خواهد شد، ميگويد: هر چند كه قرعه بهتري به ما اصابت كرده است، اما مسابقات آساني نخواهد بود. ايتاليا در مقايسه با گذشته ضعيفتر شده، اما ميزبان مسابقات است. مصر قهرمان آفريقاست و ژاپن هم قهرمان آسيا، ما با تمام قوا تمرين كردهايم و با تمام قوا نيز خواهيم جنگيد و حتي اگر مسابقه اول با مصر را ببريم و صعودمان حتمي شود، باز هم با قدرت به مسابقات جهاني ادامه خواهيم داد.
پيمان اكبري ، سرگروه تيم ملي در مسابقات جهاني 2002 در ژاپن نيز ميگويد: آن زمان ارتباط كنوني را نداشتيم. سيستم واليبال دنيا گم شده، ما هم براساس واليبال مدرن براي آمادگي جسماني و كارهاي تاكتيكي تلاش ميكنيم. در سال 2002 با اين كه با ايتاليا، آرژانتين و ونزوئلا همگروه بوديم، مردانه مبارزه كرديم تا جايي كه رئيسجمهور وقت كشورمان گفت: «واليبال، مردم ايران را خوشحال كرد.»
اكبري اضافه ميكند: در آن سال ما فقط 8 ـ7 نفر بازيكن خوب داشتيم كه دوراني طلايي را سپري ميكردند؛ اما الان تيم يكدستتري داريم كه ميتوانند مصر و ژاپن را شكست بدهند، بخصوص كه مسابقات در يك كشور بيطرف برگزار ميشود، فدراسيون بخوبي از اين تيم حمايت كرد و كادر فني خوبي هم بالاي سر تيم است.
عليرضا نادي ، كاپيتان حال حاضر تيم ملي واليبال نيز ميگويد: من 4 سال پيش نيز در مسابقات جهاني ژاپن حضور داشتم. آن دوره ما در گروهي دشوار قرار گرفتيم و عملا هيچ شانسي نداشتيم؛ اما موفق شديم جلوي بازيكنان بزرگ دنيا بازي كنيم و كلاس خوبي براي ما بود. در آن دوران نسل طلايي واليبال ايران ميدرخشيدند؛ اما تيم كنوني يكدستتر است و حاشيه ندارد. نفرات ما در عين جواني، تجارب ارزندهاي كسب كردند و 12 بازيكن نزديك به هم داريم كه ميتوانند جاي همديگر را بدرستي پر كنند.
نادي ميافزايد: اين كه فكر كنيم مصر و ژاپن تيمهاي آساني هستند، اشتباه است. اگر اين تيمها را دستكم بگيريم، صعود دشوار و حتي غيرممكن خواهد شد. ما بايد بهترين بازيهاي خودمان را ارائه بدهيم تا پيروز شويم. مصر حريفي دندانگرد است و ژاپن هم كه تيمش را مخفي كرده است. بنابراين بايد حواس همه ما جمع باشد.
نادي در مورد شايعه كنارهگيرياش از تيم ملي ميگويد: اگر در گوانگجو روي سكو برويم، جايم را به جوانترها خواهم داد و تنها در سطح باشگاهي به فعاليتم براي سه، چهار سال ادامه خواهم داد.
· متولد 7/6/ 1364در تهران
· بچه ی محله شاه تره اسلام شهر بوده
· پدرش بطور حرفه ای ورزش نمیكرده ولی همیشه در محافل ورزشی حضور داشته
· مادرش خانه دار است
· یك خواهر و یك برادر داره كه هر دو ورزشكار هستند
ادامه مطلب...
مشخصات فردی :
نام تیمی : Miljkovic- میلیکوویچ
نام : Ivan- ایوان
نام خانواداگی : Miljkovic
سن : 31 (13/09/1979)
محل تولد : MACERATA
زبان : Serbian, English, French
برای مشاهده متن كامل به ادامه مطلب مراجعه فرمایید
ادامه مطلب...
· علیرضا نادی متولد 11/شهریور/59 در تهران است
· پدرش نقاش چوب بود و علیرضا رو خیلی دوست داشت
· مادرش خانه دار است و یكی از مشوق های اصلی او بوده
· دو برادر و چهار خواهر داره ! برادرانش او رو در میادین والیبال همراهی میكنند
· بچه محله مجیدیه جنوبی بوده
· در قلهك متولد شد ، دوران نوجوانی رو در مجیدیه جنوبی گذروند و الآن هم با خانواده سه نفریش در اقدسیه تهران – بن بست طاهری – ساكن است
· والیبال رو از مدرسه شهید رجایی تهران آغاز كرد . (در مجیدیه جنوبی)
ادامه مطلب...
مشخصات فردی :
نام تیمی : Giba - جیبا
نام : Gilberto -
نام خانواداگی : Godoy Filho
سن : 33 (23/12/1976)
محل تولد : Rio de Janeiro - ریودوژانیرو
زبان : پرتقال
پست بازی : قدرتی زن
قد :۱۹۲سا نتی متر
وزن : ۸۵ kgکیلو
ارتفاع اسپک :۳۲۵
ارتفاع دفاع :۳۱۲
ادامه مطلب...